VWO: gymnasium en atheneum

Het vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) duurt zes jaar, een jaar langer dan het havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs). De eerste drie jaar worden in gezamenlijk klassenverband doorgebracht. In het vierde jaar kiest de leerling voor een profiel met vakken die hij nodig heeft voor zijn vervolgopleiding en later uit te oefenen beroep. Deze vakken worden aangevuld met andere, waaruit de leerling een vrijere keus heeft. In de meeste van deze vakken doet de leerling examen, andere dient hij naar behoren af te sluiten. Ook het kiezen van tekenen of handvaardigheid als examenvak behoort tot de mogelijkheden. Na het vwo kan een leerling gaan studeren aan een universiteit (wetenschappelijk onderwijs) of een hogeschool (hoger onderwijs). Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor het gymnasium, waar de leerlingen bovendien een keuze wordt aangeboden voor Latijn, Grieks en Klassieke Culturele Vorming. Voor meer informatie over ons gymnasium ga je naar de pagina van GROEP 8.

Op de site van het ministerie van OCW staat een overzicht.