Alles willen weten van?

imagesca0e6rms verkleind

Kom dan naar Digital Science!

Op de open dag zijn we te vinden bij de spreekkamer op de 2e verdieping

Digital Science

DIGITAL SCIENCE.
Je hoeft geen computerexpert te zijn om een website te leren bouwen of betere video’s te maken. Bij de talentgroep Digtial Science werk je op de computer met de modernste programma’s en leer je o.a. mooie posters ontwerpen, betere video’s maken, goed photoshoppen, flitsende websites, apps en games bouwen.

Net als bij de andere talentgroepen krijg je een middag in de week extra les. Je volgt dan workshops die je leren omgaan met de digitale techniek. Voor deze talentgroep is Lyceum Ypenburg een samenwerkingsverband met het Koorenhuis aangegaan. Je krijgt dus les van experts binnen en buiten de school. Ook gaan we een kijkje in de keuken nemen van bedrijven die veel met digitale techniek werken. De lessen die je volgt, leveren steeds een mooi eindproduct op: een website, flyers, video’s, games/apps etc.

Waarom DIGITAL?

De digitale wereld levert prachtige programma’s waarmee wij dingen kunnen ontwerpen. Met Adobe (CS 6) leren jullie de kneepjes van Lightroom, Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Flash, Acrobat en Bridge. Omdat er een prijskaartje aan deze progamma’s hangt en niet iedereen thuis zelf ze op de computer heeft, werken we ook met Wordpress. Met dit gratis programma kun je prachtige website en weblogs maken.
De werkelijk prachtige computers van Apple zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor grafische doeleinden, maar we hebben gemerkt dat niet iedereen thuis een ( dure) Apple heeft. Op school werken we ook niet met Apple. Om alles beter op elkaar af te stemmen, hebben we ervoor gekozen om met ‘gewone’ PC te werken. De bovengenoemde programma’s draaien namelijk ook uitstekend op computersbesturingssystemen die niet van Apple zijn.

Waarom SCIENCE?

Science betekent wetenschap. En dat is precies wat we bedoelen. Om goede en mooie producten te maken met al die fijne computerprogramma’s heb je bepaalde inzichten nodig. Bij Digital Science betrekken we vakken die al op school gegeven worden: wiskunde, natuurkunde, kunstvakken ( tekenen/handvaardigheid), Nederlands.

Computerprogramma’s zijn geschreven in programmeertaal. Programmeertaal is ‘exact’ van aard.  Om deze taal te kunnen lezen slaan we een brug naar de exacte vakken op school: wiskunde en natuurkunde.
Als je een flyer maakt of een website, dan heb je kunstzinnig inzicht nodig. Sommige mensen spreken van ‘graphic design’.  Op Lyceum Ypenburg besteden we veel aandacht aan de kunstvakken. Door een brug te slaan naar deze vakken leer je kijken naar ontwerpen en  producten te maken die het oog strelen.
En hoe vervelend is het niet als er op een flyer of website fouten staan? Schrijven voor het web is belangrijk. Hier komt het vak Nederlands om de hoek kijken. Want hoe vul je een website met korte pakkende teksten? Hoe schrijf je een blog?

Bij Digital Science maak je dus niet alleen van alles voor de digitale wereld, je vergroot ook je kennis! En dat is wat we willen: je talent optimaal ontplooien!

Voor wie is Digital Science bedoeld?

Jongens en meisjes uit groep 8 die de computer optimaal willen leren gebruiken. Je hoeft geen computerexpert te zijn om je in te schrijven. Enthousiasme is belangrijker.