Talentklas ‘’Theater en musical’’ (in bewerking)

Talentklassen ‘Theater’

Naast de wekelijkse spellessen door een professionele docent wordt er in de lessen gewerkt aan dans en zang. Daarbij maken we vaak een keuze uit de musicals die in de afgelopen jaren door onze eigen theatergroep zijn gespeeld: Oliver Twist, Grease, Belle en het Beest, Aida, the Wizard of Oz, Les Misérables, Mama Mia, Chicago en the Lion King.

Ook bezoeken alle theaterleerlingen enkele voorstellingen. Dit schooljaar zijn dat de musicals ‘Shrek’ (20 november) en ‘Annie’ (2 april) in de Rijswijkse Schouwburg. Deze voorstellingsbezoeken worden door acteurs van de verschillende gezelschappen in de theaterlessen voorbereid.

De twee theaterbrugklassen zullen hun theaterjaar afronden met een spetterende eindpresentatie op het grote podium van onze eigen theaterzaal. Alle theaterleerlingen laten dan in een wervelende show zien wat ze hebben geleerd op spel-, dans- en zanggebied. Deze eindpresentatie vindt plaats op vrijdagavond 23 juni 2017 om 19.00 uur voor alle familie, vrienden en bekenden.

De tweede jaars theaterklas (aangevuld met enkele 3e jaars leerlingen) werken dit jaar hard aan de mini-musical ‘Belle en het Beest’ die zij op vrijdag 30 juni 2017op de planken brengen. Op vrijdagmiddag (14.15 uur) spelen zij de voorstelling voor alle bevriende basisscholen uit Ypenburg en op vrijdagavond (19.00 uur) spelen zij deze musical voor alle familie, vrienden en bekenden.

Theatergroep Lyceum Ypenburg: SHREK!

Na het tweede theaterjaar kunnen alle leerlingen auditie doen voor de musicalgroep, ook wel Theater Lyceum Ypenburg genoemd. Vorig jaar vierden we ons jubileum met de 10e musical: ‘The Lion King’ (1700 enthousiaste toeschouwers in onze eigen theaterzaal en de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg!)

Dit jaar hebben we gekozen voor de musical ‘SHREK’. Een ver’shrek’kelijk maffe musical met veel humor en prachtige muziek, vertolkt door ons eigen schoolorkest! Bijna 40  leerlingen (en collega’s) staan op de planken en meer dan 40 leerlingen, ouders, opa’s en oma’s helpen achter de schermen aan deze grote productie. Op 9, 10 en 11 maart 2017 (20.00 uur) spelen we de voorstelling in ons eigen theater! De kaartverkoop start vanaf 23 januari 2017 (on-line via musical@lyceumypenburg.nl)

Theatertalentontwikkeling op Lyceum Ypenburg

Heel veel oud-leerlingen van onze theaterklassen en de theatergroep zijn uiteindelijk het theatervak ingerold. Ze zwermen uit naar de conservatoria, de theateracademies in Nederland of naar specifieke dans- of zangopleidingen. Zo speelt één van onze oud-theaterleerlingen Sanne den Besten nu de hoofdrol in ‘Mamma Mia’ in het theatermekka van Londen (West-End) nadat ze het conservatorium had afgerond. Natuurlijk zijn we ook met alle theaterklassen gaan kijken naar haar voorstellingen in het Beatrixtheater (Ariel in ‘the little Mermaid’ door Joop van den Ende) en de Rijswijkse Schouwburg (Maria von Trapp in ‘the Sound of Music’ door Joop van den Ende). Een aantal leerlingen speelt of speelde in het Eftelingtheater en veel theaterleerlingen ontwikkelen hun theatertalenten ook in diverse producties in de regio. Veel van deze oud-leerlingen verschijnen nog regelmatig in de theaterlessen voor een workshop zang, dans, filmacteren, schmink en grime etc.

Mocht je/u meer informatie willen over alles wat met theater te maken heeft op Lyceum Ypenburg: mail dan naar onze theaterdocent/regisseur meneer Bosman via bos@lyceumypenburg.nl