Sollicitatieproject 3 mavo

16 november 2017

De leerlingen uit drie mavo hebben op donderdag 9 november sollicitatietraining gehad.Professionals uit het bedrijfsleven kwamen naar school om de jongeren de kneepjes van het solliciteren te leren, zoals een goede handdruk, oogcontact en de juiste voorbereiding. Centraal in de training stond het oefenen van sollicitatiegesprekken in rollenspelen. Het project was voorbereid in de lessen Nederlands door het zoeken van vacatures en het schrijven  van een Curriculum Vitae en een motivatiebrief.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door JINC, met het doel de leerlingen een goede start te laten maken door beroepsoriëntatie op de werkvloer (en stage) en het aanleren van (sociale) vaardigheden.

Onze leerlingen kregen na afloop complimenten over de kwaliteit van de geschreven brieven en de presentatie van zichzelf tijdens de rollenspelen. Na afloop gingen de leerlingen allemaal met een certificaat naar huis.
Kortom het was een zeer geslaagde ochtend!

Foto’s van het project zijn te bekijken via deze link: https://myalbum.com/album/oEq0rS4QkvZZ