Zeer geslaagde oud-leerlingenmarkt op Lyceum Ypenburg

21 december 2017

Op vrijdag 15 december vond de vijfde oud-leerlingenmarkt plaats in de centrale ruimte van ons gebouw.

Ruim 50 oud-leerlingen kwamen vertellen over hun studie en opleiding. Al vroeg op de avond verschenen onze trotse oud-leerlingen in uniform, driedelig pak of andere kleding die zij bij hun opleiding dragen. In de aula werden tafels neergezet en door de oud-leerlingen aangekleed tot een blikvangende informatiestand. Studieboeken, brochures en portfolio’s, gadgets en andere hebbedingen werden  neergelegd.

De huidige leerlingen van de bovenbouwklassen waren uitgenodigd om naar de enthousiaste verhalen te komen luisteren. De leerlingen en ouders konden ook allerlei vragen stellen over de studie en over "het studeren": hoe bevalt die school nu eigenlijk, het wonen op kamers, het huishoudbudget, de vitamientjes, het studentenleven en het overstappen naar een andere studie.

Onze leerlingen waren enthousiast over “het informele kijkje in de keuken” en de oud-leerlingen vonden het leuk om weer even terug te zijn op Lyceum Ypenburg. Er was een ontspannen, gezellige sfeer, met na afloop een hapje en een drankje. Kortom, het was een geweldige avond.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor zijn inzet!

Op onze website onder het kopje "foto & video" zie je enkele foto's. Wil je alle foto's bekijken, klik dan op deze link.