Onderwijsgroep

Lyceum Ypenburg

Intellectueel talent: GYMNASIUM

Gymnasium... Slim bedacht!

Heb je een goed vwo-advies? Denk dan eens na over het volgen van een GYMNASIUM-opleiding! Op die manier benut je jouw intellectuele talent helemaal.

gymnasiumklas bij GLO

Op Lyceum Ypenburg starten we meteen in het eerste jaar met het GYMNASIUM. In dat jaar volg je het vak Grieks en maak je kennis met de klassieke beschaving.  

In de tweede klas komt daar het vak Latijn bij. Latijn en Grieks houd je in de onderbouw tot en met de derde klas. Als je de vakken aan het einde van de derde klas met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je daarvoor een certificaat.

Vanaf de vierde klas kies je minimaal één van de Klassieke Talen om door te gaan voor het fel begeerde gymnasiumdiploma.

Gymnasium bouwdag meisjes

Het gymnasiale onderwijs wordt op Lyceum Ypenburg op een moderne manier aangeboden, door middel van powerpointpresentaties, vakgerichte computerprogramma’s en een uitgebreide keuze aan videomateriaal en internetsites die met behulp van de beamer op elk moment geraadpleegd kunnen worden.
Ook organiseren wij jaarlijks tal van verschillende projecten en excursies, zoals een bezoek aan het Archeon, een dagtrip naar Xanten voor de tweede klas, een meerdaags bezoek aan Trier voor de derde klas en een gymnasiumdag en buitenlandse reizen naar bijvoorbeeld Griekenland voor de bovenbouw.

Het gymnasium daagt je uit om niet alleen een vreemde taal te leren, maar ook je grenzen op intellectueel terrein te verleggen, kennis te nemen van kunst en filosofie en je taalvaardigheid in woord en schrift te optimaliseren om bij een vervolgopleiding goed beslagen ten ijs te komen. 

Toelatingscriteria: vol vwo-advies en een positief intakegesprek.

Gymnasium touw Antwerpen