Talentgroep Theater/Musical

Theater/Musical

Naast de wekelijkse spellessen door een professionele docent wordt er in de lessen gewerkt aan dans en zang. Daarbij maken we vaak een keuze uit de musicals die in de afgelopen jaren door onze eigen theatergroep zijn gespeeld: Oliver Twist, Grease, Belle en het Beest, Aida, the Wizard of Oz, Les Misérables, Mama Mia, Chicago, The Lion King, Shrek en Joseph.

Ook bezoeken alle theaterleerlingen enkele voorstellingen. Dit schooljaar zijn dat de musicals 'High School Musical' en 'Footloose' in de Rijswijkse Schouwburg. Deze voorstellingsbezoeken worden door acteurs van de verschillende gezelschappen in de theaterlessen voorbereid.

De theaterbrugklas zal het theaterjaar afronden met een spetterende eindpresentatie op het grote podium van onze eigen theaterzaal. Alle theaterleerlingen laten dan in een wervelende show zien wat ze hebben geleerd op spel-, dans- en zanggebied. Deze eindpresentatie vindt plaats op donderdagavond 4 juli 2019 voor alle familie, vrienden en bekenden.

De twee tweedejaars theaterklassen werken dit jaar hard aan de mini-musical ‘Aladdin’ die zij op vrijdagavond 5 juli 2019 en op vrijdag 12 juli 2019 op de planken zullen brengen. Op vrijdagavond 5 juli spelen zij de voorstelling voor familie, vrienden en bekenden en op vrijdag 12 juli overdag voor alle bevriende basisscholen uit Ypenburg.

Theatergroep Lyceum Ypenburg: THE SOUND OF MUSIC!
Na het tweede theaterjaar kunnen alle leerlingen auditie doen voor de musicalgroep, ook wel Theater Lyceum Ypenburg genoemd.

Dit jaar hebben we gekozen voor de musical ‘The Sound of Music’, de overbekende musical met de kloosterling Maria Rainer en de kinderen Von Trapp. Een prachtige musical met alle bekende liedjes, vertolkt door ons eigen schoolorkest! Bijna 40 leerlingen (en collega’s) staan op de planken en meer dan 40 leerlingen, ouders, opa’s en oma’s helpen achter de schermen aan deze grote productie. Op 7, 8 en 9 maart 2019 (20.00 uur) spelen we de voorstelling in ons eigen theater! De kaartverkoop is gestart (on-line via musical@lyceumypenburg.nl).

dsc_4911.jpg

Theater-talentontwikkeling op Lyceum Ypenburg
Heel veel oud-leerlingen van onze theaterklassen en de theatergroep zijn uiteindelijk het theatervak ingerold. Ze zwermen uit naar de conservatoria, de theateracademies in Nederland of naar specifieke dans- of zangopleidingen. Zo speelt één van onze oud-theaterleerlingen Sanne den Besten nu de hoofdrol in ‘Mamma Mia’ in het theatermekka van Londen (West-End) nadat ze het conservatorium had afgerond. Natuurlijk zijn we ook met alle theaterklassen gaan kijken naar haar voorstellingen in het Beatrixtheater (Ariel in ‘the little Mermaid’ door Joop van den Ende) en de Rijswijkse Schouwburg (Maria von Trapp in ‘The Sound of Music’ door Joop van den Ende). Een aantal leerlingen speelt of speelde in het Eftelingtheater en veel theaterleerlingen ontwikkelen hun theatertalenten ook in diverse producties in de regio. Veel van deze oud-leerlingen verschijnen nog regelmatig in de theaterlessen voor een workshop zang, dans, filmacteren, schmink en grime etc.

Mocht je/u meer informatie willen over alles wat met theater te maken heeft op Lyceum Ypenburg: mail dan naar onze theaterdocent/regisseur meneer Bosman via bos@lyceumypenburg.nl.

achterkant_theater2.jpg