Onderwijsgroep

Ateliergroepen op excursie

 

Donderdag 18 september zijn de atelierklassen op excursie geweest naar Scheveningen. Hier hebben we de beeldenexpositie Grandeur bekeken in museum Beelden aan Zee. De expositie bestond uit een overzicht van Franse beeldhouwkunst. De leerlingen hebben de expositie in de lessen voorbereid en hebben het werk van een van Henri Laurens bekeken. Hij behoorde met Arp, Brancusi, Lipchitz en Zadkine tot de belangrijkste Parijse beeldhouwers van de twintigste eeuw. Hij begon te werken als kubistisch kunstenaar en later ontwikkelde hij zijn beroemde “curve”, te zien in het museum.

We hebben aan de hand van de introductieles met de leerlingen uit gipsblokjes abstracte beeldhouwwerkjes gemaakt. Door schrapen, vijlen, boren en snijden in het gipsblokje zijn de vormen tot stand gekomen. Dit werk zal aan het einde van het jaar te zien zijn tijdens de expositie.

In het museum hebben de leerlingen aan de hand van een kijkwijzer in tweetallen de beelden bekeken. Het was een warme en prachtige middag. Het was vooral ook een inspirerende start van het jaar voor de atelierleerlingen en voor de docenten!