De vwo-ers op brugklaskamp in Beekbergen

8 oktober 2019

De vwo-ers op brugklaskamp naar Beekbergen

img_0432_kopie_1.jpg

Op woensdag 25 september vertrokken de brugklassers van het vwo voor drie dagen naar Beekbergen. De leerlingen werden vier kilometer vanaf de bestemming gedropt en kregen als eerste opdracht met een gps de weg naar de tent te vinden. Daar aangekomen zijn er ruim honderd luchtbedden opgepompt (een groot deel door mevrouw Springeling) en de tenten ingericht.

Veel tijd was daar niet voor, want er stond een meerkamp op het programma. Hierbij streden de klassen om de winst. Iedereen was zo lekker aan het sporten, dat de uitslag niet meer belangrijk leek. Dus bij deze alsnog de uitslag:

1e plaats: 1A1
2e plaats: 1AH1
3e plaats: 1AH2
4e plaats: 1G1

Gefeliciteerd!

Verder stond er een dierengeluidenspel op het programma in het bos, waarbij de juniormentoren hun favoriete dier imiteerden. Er was een oudoorprogramma waarbij de vwo-ers o.a. naar hartelust konden tokkelen, bierkratten stappelen of vlotten bouwen. Aan het einde van de dagen zijn rond het kampvuur heerlijke marshmellows geroosterd of werd de barbeque aangestoken. Tijdens de disco waren er allelei optredens en werd er volop gedanst. Aan het einde van het kamp bezochten de leerlingen het Openluchtmuseum in Arnhem. Na een opvallend rustige terugtocht stonden honderden ouders klaar om hun kind weer in hun armen te sluiten.

Bekijk hier de vlog van juniormentor Roel van der Have.