Havo-4 bezoekt De Haagse Hogeschool

3 oktober 2019

lyceum ypenburg bezoek hbo

Dinsdag bezochten leerlingen en mentoren van havo-4 het evenement ‘bekijkjetoekomst’ bij De Haagse Hogeschool. De Haagse biedt zo’n vijftig voltijd hbo-opleidingen aan. De leerlingen kregen de kans om zich te oriënteren op welke studies er allemaal zijn en te ontdekken welke studie goed bij hun past. Zij deden aan allerlei activiteiten mee, konden vragen stellen over de studies maar ook over andere zaken die te maken hebben met studeren zoals: welke financiële zaken je moet regelen en welke studentenverenigingen er allemaal zijn.

De school organiseert deze activiteit vanuit het LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding). Leerlingen worden geholpen bij het kiezen voor profielen, vervolgopleidingen en carrières.