Introductie naschools sportprogramma - Naschoolse sportteams doen het heel goed!

16 september 2019

Wist jij dat de naschoolse sportteams van Lyceum Ypenburg het heel goed doen!

Donderdag 12 september vond in de sporthal de introductiedag van het naschoolse sportprogramma plaats. De brugklassers maakten kennis met verschillende sporten zoals basketbal, flag football, freerunning en floorball.

Bekijk hier alle foto's.
Bekijk hier het informatieboekje naschoolse activiteiten 2019/2020.

Wist jij dat:

Sport een van de eerste talentgroepen is die Lyceum Ypenburg heeft opgericht. Al snel volgde naschoolse sport.

Vanaf het begin van het bestaan van Lyceum Ypenburg sport een speerpunt is!

Dat de schoolteams op hoog niveau aan diverse toernooien meedoen. Kampioenschappen in Den Haag, in de regio, Nederlandse kampioenschappen en zelfs internationale toernooien!

De Flag Footballers de afgelopen 15 jaar 6 keer de Nederlandse titel voor scholen wonnen en toernooien in België en Duitsland.

De basketballers regelmatig voor de Haagse titel streden en van het Segbroek College wonnen. Vooral de damesteams hadden succes. Zij zijn een keer derde en zelfs tweede van Nederland geworden. De herenteams speelden twee keer op het NK en zijn een keer tweede geworden.

Dat laatste 5 jaar vooral de hockeyers en de floorballers de prijzen vergaren. Beide herenteams hebben de tweede plaats van Nederland in de scholencompetitie 'Olympic Moves' behaald. De floorballers haalde als schoolteam de derde plek op het open NK voor clubs.

Maar ook de andere sporten deden mee:

• zaalvoetbal: winnaar Haagse zaalvoetbal competitie;
  • snowboarden: 3de in de regiofinale, 5de van Nederland;
  • handbal: 2de van Nederland;
  • volleybal: winnaar Haagse toernooi;
  • dammen: 3de plaats individueel Haags kampioenschap.

De bekers staan op de tweede etage in de decanenruimte. Ook komend jaar kunnen er wel wat prijzen bij, de tweede etage staat nog niet vol.