Klimaatspijbelen 14 maart a.s.

13 maart 2019

Toestemming vragen voor klimaatspijbelen op donderdag 14 maart a.s.

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Kortgeleden heeft een aantal leerlingen van onze school meegedaan aan de actie op het Malieveld om aandacht te vragen voor het klimaatbeleid van de Nederlandse regering. Deze leerlingen hebben, na overleg tussen ouders en afdelingsleider, allen toestemming gekregen om de lessen te verzuimen, wanneer aantoonbaar was dat ze ook werkelijk aan de actie deel hebben genomen. U snapt dat we willen voorkomen dat leerlingen de actie gebruiken om een dag niet op school te zijn, maar wij ondersteunen leerlingen die uit maatschappelijke betrokkenheid willen deelnemen.

Op donderdag 14 maart aanstaande is een tweede actie gepland, deze keer in Amsterdam. We verwachten dat ouders van leerlingen die hieraan willen deelnemen, uiterlijk 13 maart per mail contact hebben gehad met de afdelingsleider om toestemming te vragen. Zonder dit contact vooraf melden wij uw kind als absent. Van elke leerling die deelneemt vragen wij om een foto van zichzelf tijdens de actie te mailen naar de afdelingsleider.