Leren solliciteren in 3 mavo

25 november 2019

Hoe schrijf je een curriculum vitae en een sollicitatiebrief? Of hoe presenteer je jezelf tijdens een sollicitatiegesprek? Leerlingen uit 3 mavo ontdekten tijdens de solliciatietraining hoe je dit succesvol doet,

thumbnail_img_5080.jpg

Leerlingen uit 3 mavo deden op donderdag 21 november mee aan een spannende en leerzame sollicitatietraining. Professionals uit het bedrijfsleven leerden de jongeren de kneepjes van het solliciteren zoals: geef een goede handdruk, zorg dat je oogcontact hebt en bereid je goed voor.

Centraal in de training stond het oefenen van sollicitatiegesprekken in rollenspelen. Voor de training zochten de leerlingen in de lessen Nederlands naar vacatures en leerde zij hoe je een curriculum vitae en een motivatiebrief schrijft.

Na afloop kregen zij complimenten over de kwaliteit van de sollicitatiebrieven en hoe zij zich presenteerden tijdens de rollenspelen. Alle leerlingen gingen met een certificaat naar huis.

Bekijk hier alle foto's

Hieronder een greep uit de evaluatie van de leerlingen:

Evaluatie

“Ik weet nu beter wat ik kan verwachten tijdens een sollicitatiegesprek”,

“Ik geef de training een 10 want ik vond het best wel leuk, het was niet saai”

“Je leert er veel van en het is een belangrijk onderwerp”

“Ze waren erg vrolijk en enthousiast en dat geeft een fijn gevoel”

“Het is handig voor later”

“Ik vond dat ze goede tips gaven”

“Je krijgt echt een goed beeld van hoe een sollicitatie werkt”.

“Je hebt er echt iets aan later want dan ben je ook een beetje voorbereid”