LOB-festival groot succes!

15 november 2019

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met na te denken over de toekomst. Gisteravond bezochten bijna alle bovenbouwleerlingen het LOB-festival (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) van Lyceum Ypenburg.

lyceum_ypenburg_lobfestival_14112019_img_0170.jpg

De bovenbouwers stelden vragen aan ouders over hun beroep. Van oud-leerlingen wilden zij graag weten hoe zij hun vervolgopleiding ervaren, maar ook 'Hoe overleef ik het eerste jaar van mijn vervolgstudie?'. Studenten van het mbo, hbo en wo gaven informatie over de studies van hun school of universiteit en welke vaardigheden noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen studeren.

Lyceum Ypenburg vindt het belangrijk dat leerlingen vanaf de eerste klas ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en nadenken over de mogelijkheden na de middelbare school. Zo weten zij beter welke vervolgstudie het beste bij hun past en is de kans op een succesvolle keuze groter.

Bekijk hier alle foto's