Onderwijsgroep

Ouderavond brugklassen

26 september 2017

DINSDAG 10 OKTOBER 2017 OUDERAVOND BRUGKLASSEN “PLAYBACK… LIKE ME”

Herkenbaar of niet… je kind komt thuis uit school en meldt even tussen neus-en-lippen door dat hij/zij zojuist uit de ‘groepsapp’ is gegooid!! En oh ja, hij/zij wil er NIET over praten en ZEKER NIET met jou als ouder/verzorger.

Of je zoon/dochter klaagt dat school een DRAMA is, stomme lessen, gezeur van leerkrachten, teveel huiswerk….  Je voelt als ouder/verzorger aan dat er meer aan de hand is (wordt mijn kind wellicht gepest)?  Wat doe je? Ga je het gesprek aan? Hoe kijk je naar de situatie? Hoe reageer je op je kind? “Ach joh, gaat wel over, komt goed, stel je niet aan..”

Maar de spanning kan thuis behoorlijk oplopen omdat je kind niet lekker in zijn vel zit omdat er iets is gebeurd. Maar wat??

 Als u zich herkent in deze situaties en u zou graag hierover wel eens van gedachten willen wisselen met andere ‘ervaringsdeskundigen’ (ouders/verzorgers!) en tevens wel wat handvatten willen krijgen van gespecialiseerde mensen m.b.t. dit onderwerp, kom dan naar de ouderavond op dinsdag 10 oktober. Een avond voor ouders/verzorgers met een kind in de brugklas en/of tweede klas. Verzorgd door ‘interactief en educatief theater’ “Playback”.

Er zullen verschillende situaties gespeeld worden door acteurs. Hierin komen de rollen en reacties van ouders/verzorgers en kinderen ruim aan bod. Uzelf kan reageren vanuit de zaal (interactief!), want ‘geen antwoord is fout’. Kortom: leerzaam, soms doordringend en confronterend (altijd gedacht dat mijn kind dat niet zou overkomen..) maar zeker ook een avond met de nodige humor want de wereld van pubers is ook LEUK.

En weet u wat ook leuk is? Uw kind krijgt in de tweede klas dezelfde ‘les’ aangeboden door dezelfde theatergroep.