In het naschoolse activiteitenprogramma vind je zeker een sport waar jij enthousiast van wordt!
 

Brochure naschoolse activiteiten
Link voor leerlingen om zich aan te melden

Vind jij het leuk om te sporten en hou je van een wedstrijdje? Bij Lyceum Ypenburg kan op jouw niveau deelnemen aan allerlei geweldige sporten, danslessen en denkspelletjes. 

Sport

Iedere middag is er iets te doen op sportgebied. Je traint onder begeleiding van deskundige sportdocenten waardoor je jouw sportieve talent tot een hoog niveau kan ontwikkelen. Je kiest per schooljaar één sport uit: freerunning, floorball, flag football, basketbal, handboogschieten of zaalvoetbal. 

Uniek is dat het moderne sportcomplex met een multifunctionele sporthal, een kunstgrasveld en twee handbalvelden, direct naast de school ligt.


Dans

Is dansen jouw passie? Dan is de dansgroep iets voor jou. Je oefent wekelijks en leert verschillende dansstijlen om uiteindelijk tijdens optredens of wedstrijden de show te stelen. Een professionele dansdocente verzorgt vol passie de danslessen.


Denkspelletjes

De sportieve denkers kunnen meedoen aan bord- en kaartspellen zoals schaken en dammen, maar ook aan Kolonisten van Catan, Risk, Dungeons & Dragons en andere spelletjes.
Toernooien

Speel jij graag wedstrijden? Dan kan jij je aanmelden voor de sporttoernooien. Een aantal schoolteams doen op hoog niveau mee aan nationale en internationale wedstrijden!
 

Wist jij dat

  • de flagfootballers meeredere keren de Nederlandse titel voor scholen wonnen en toernooien in België en Duitsland;
     
  • de basketballers regelmatig voor de Haagse titel streden en van het Segbroek College wonnen. Vooral de damesteams hadden succes. Zij zijn een keer derde en zelfs tweede van Nederland geworden. De herenteams speelden twee keer op het NK en zijn een keer tweede geworden;
     
  • dat de laatste vijf jaar vooral de hockeyers en de floorballers de prijzen vergaren. Beide herenteams hebben de tweede plaats van Nederland in de scholencompetitie 'Olympic Moves' behaald. De floorballers haalden als schoolteam de derde plek op het open NK voor clubs;
     
  • wij soms ook meedoen met ski-, snowboard- en boogschietwedstrijden.

Naschoolse Sport vindt plaats na het laatste lesuur van 16.00 tot 17.30 uur.
Meer informatie: talentgroep Sport