Vanwege de huidige situatie met Covid is door de Haagse schoolbesturen besloten dat alle wervingsactiviteiten online moeten gebeuren. Jullie kunnen op ons uitgebreide kennismakingsplatform terecht voor alle informatie over Lyceum Ypenburg.

Dit houdt voor nu in dat het aanmelden voor Lyceum Ypenburg alleen digitaal kan. Onderstaande manier van aanmelden zoals beschreven bij “A” is op dit moment niet mogelijk. Het is helaas ook niet mogelijk een afspraak te maken om langs te komen. Mocht dit in een later stadium alsnog mogelijk zijn, dan laten wij dit weten via de website en ons kennismakingsplatform. Houdt deze daarom goed in de gaten of schrijf je in op onze mailinglijst om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en inschrijfmogelijkheden.

De aanmeldingsperiode van nieuwe leerlingen is:
van zaterdag 12 februari t/m vrijdag 25 februari 2022 - 17.00 uur

Bekijk hier een animatie van de BOVO-procedure. Een korte uitleg over hoe de overstap van de basisschool naar de middelbare school werkt in de BOVO regio Haaglanden.

Hoe kunt u uw zoon/dochter aanmelden?

Aanmelden is mogelijk voor leerlingen met minimaal een vmbo-t advies (mavo). Hieronder de diverse manieren waarop u kunt aanmelden, u kunt kiezen welke voor u van toepassing is.

Voor leerlingen van basisscholen uit de regio Haaglanden (Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk)

A. U heeft een BOVO-aanmeldformulier ontvangen van basisschool en wilt bij ons langskomen om de aanmelding in orde te maken (momenteel niet mogelijk)

1. U vult thuis het BOVO-formulier in (3 pagina's). Geef op de lijst van voorkeurscholen minimaal 6 scholen op.
  2. Neem het formulier mee naar Lyceum Ypenburg tijdens de aanmelddagen op:
    dinsdag 15 februari 2022 van 17.00 - 20.00 uur
  3. Neem ook het ID-bewijs van uw zoon/dochter mee.
  4. Wij registreren de aanmelding in het BOVO-systeem (Onderwijs Transparant) en geven u hiervan een bevestiging mee.

B. U heeft een BOVO-aanmeldformulier ontvangen van de basisschool en wilt thuis aanmelden:

1. Meld uw kind aan via het aanmeldformulier op onze website. Dit aanmeldformulier is vanaf zaterdag 12 februari 2022 beschikbaar.
  2. Vul thuis het BOVO-formulier van de basisschool in (3 pagina's). Geef op de lijst van voorkeurscholen minimaal 6 scholen op.
  3. Stuur het BOVO-formulier naar ons toe via e-mail: aanmeldingen@lyceumypenburg.nl of per post:
    Lyceum Ypenburg
    Laan van Kans 3
    2496 VB Den Haag
    Afgeven op school tijdens de aanmelddagen is ook mogelijk (momenteel niet mogelijk)
    dinsdag 15 februari 2022 van 17.00 - 20.00 uur
  4. Wij registreren de aanmelding in het BOVO-systeem (Onderwijs Transparant) en sturen hiervan per e-mail een bevestiging.

C. U heeft via de basisschool inloggegevens ontvangen en gaat zelf digitaal aanmelden in het BOVO-systeem Onderwijs Transparant:

1. Meld uw kind aan in Onderwijs Transparant.
  2. Na het afronden van de aanmelding in Onderwijs Transparant wordt u        automatisch doorgelinkt naar het school-aanmeldformulier op onze website. Dit aanmeldformulier is vanaf zaterdag 12 februari 2022 beschikbaar.
  3. Vul ons digitale school-aanmeldformulier in.
    Indien u liever langs wilt komen (momenteel niet mogelijk) om de school-aanmelding te doen kan dit op:
    dinsdag 15 februari 2022 van 17.00 - 20.00 uur
  4. Wij sturen u via e-mail een bevestiging van uw aanmelding in ons systeem.

Voor leerlingen van basisscholen uit de overige regio's

A. U heeft van de basisschool een adviesformulier ontvangen (meestal met een unieke code) en wilt bij ons langskomen om de aanmelding in orde te maken (momenteel niet mogelijk)

1. Download het BOVO-formulier en vul deze in.
  2. Neem het ingevulde BOVO-formulier en het adviesformulier van de basisschool mee naar Lyceum Ypenburg tijdens de aanmelddagen op:
    dinsdag 15 februari 2022 van 17.00 - 20.00 uur
  3. Neem ook het ID-bewijs van uw zoon/dochter mee.

B. U heeft van de basisschool een adviesformulier ontvangen (meestal met een unieke code) en wilt thuis aanmelden:

1. Meld uw kind aan via het digitale aanmeldformulier op onze website. Dit aanmeldformulier is beschikbaar vanaf zaterdag 12 februari 2022.
  2. Download het BOVO-formulier en vul deze in.
  3. Stuur het BOVO-formulier en het adviesformulier van de basisschool (kopie) naar ons toe via e-mail: aanmeldingen@lyceumypenburg.nl of per post:
    Lyceum Ypenburg
    Laan van Kans 3
    2496 VB Den Haag
    dinsdag 15 februari 2022 van 17.00 - 20.00 uur
  4. Wij registreren de aanmelding in het BOVO-systeem (Onderwijs Transparant) en sturen u hiervan per e-mail een bevestiging.

Voor instromers (klas 2 t/m 6) geldt een ander aanmeldformulier. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Mocht u over het aanmelden nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via aanmeldingen@lyceumypenburg.nl

Voor informatie over de BOVO-procedure die geldt in de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk verwijzen wij u naar de website van BOVO Haaglanden.BOVO Haaglanden.