Verleg jouw intellectuele grenzen!

Het gymnasium daagt je niet alleen uit een klassieke taal te leren, maar ook om jouw intellectuele grenzen te verleggen. Naast de vakken die de atheneumleerlingen volgen, start jij in het eerste jaar ook met Grieks. In de tweede klas komt daar Latijn bij.

Tijdens de zesjarige gymnasium-opleiding wordt een stevige basis gelegd om met succes de overstap te maken naar het hoger beroepsonderwijs of het wetenschappelijk onderwijs. De profielen waaruit je kunt kiezen in het derde leerjaar zijn: cultuur & maatschappij, economie & maatschappij, natuur & techniek en natuur & gezondheid.

Zo werk je bij Lyceum Ypenburg aan jouw toekomst: loopbaanoriëntatie

Verleg jouw grenzen

Bij het gymnasium leer je kritisch te kijken naar wetenschappelijke theorieën en een eigen mening te formuleren. Samen met jouw klasgenoten voer je allerlei interessante onderzoeken uit. Zo leer je beter samen te werken en elkaar te helpen bij het oplossen van lastige vragen. Onze taak is jou zo goed mogelijk te begeleiden. Dat doen we door te kijken naar wie jij bent en wat je nodig hebt om te groeien.

Ontwikkel jouw creatieve talenten

Wil je graag jouw creatieve of sportieve talenten ontwikkelen? Dat kan bij talentgroepen Sport, Muziek, Theater, Digital Science en Atelier. Vanaf de brugklas kan je meedoen aan de jaarlijkse musical en Lyceum Ypenburg heeft een eigen schoolband die regelmatig optreedt. De talentgroepen volg je op een vaste middag in de week, na de gewone lessen.
Meer informatie: talentgroepen

Meer dan Grieks en Latijn

Lyceum Ypenburg biedt een breed programma aan waarin ook klassieke culturen, filosofie en algemene ontwikkeling veel aandacht krijgen. In de hogere leerjaren bezoek je musea en steden zoals Keulen, Trier en Athene. Tijdens de reizen naar Griekenland en Frankrijk gaan we op zoek naar sporen uit de Griekse en Romeinse oudheid.

Word een talentalent

Vind je het leuk om anderen te overtuigen van jouw mening? Kom dan bij ons debatteam. Je leert nog beter redeneren en argumenteren en ontdekt waarom andere leerlingen een eigen mening over hetzelfde onderwerp kunnen hebben.
Meer informatie: debating

Wil je nog beter Engels, Frans of Duits beheersenBij ons Cambridge-programma leer je Engels op een hoger niveau dan je in de standaard lessen aangeboden krijgt. Voor Duits kun je het Goethe-programma volgen en voor Frans het DELF-programma. Je krijgt een certificaat dat wereldwijd geldig is.
Meer informatie: talenprogramma's

Aantal jaar 6
 Profiel kiezen einde 3de jaar
 Examen alle vakken

Schoolexamenvakken
        afgerond 5de jaar

maatschappijleer
 ckv (culturele & kunstzinnige vorming)

Keuze-examenvakken tekenen, handvaardigheid, wiskunde D

Heb je een zuiver vwo-advies? Dan is er gegarandeerd een plek voor jou in de brugklas.

Op de website van het ministerie van OCW vind je een overzicht met alle (verplichte) vakken en profielen.