Leuk dat je geïntereseerd bent in Lyceum Ypenburg. Wij leren jou graag kennen!

Bekijk hier: brochure

Een spannende nieuwe stap

Daar sta je dan op de drempel van de middelbare school. Een nieuwe stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet zo gemakkelijk, want waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen jouw ouders dat je voor een school kiest waar je goede resultaten behaalt, terwijl jij vooral met plezier naar school wilt gaan.

Wij kunnen ons voorstellen dat jouw ouders een school zoeken waar veel structuur is, zodat jij bij het leren voldoende houvast hebt. Dit terwijl jij juist de ruimte zoekt om je op jouw manier te ontwikkelen. Wat jouw ouders waarschijnlijk ook belangrijk vinden, is dat de school een veilige omgeving biedt. Terwijl voor jou geldt dat je graag naar dezelfde school gaat als jouw vrienden en vriendinnen.

Wanneer je door deze website bladert, kom je tot de ontdekking dat Lyceum Ypenburg voldoet aan de wensen van jouw ouders én aan wat jij belangrijk vindt.

Meer informatie: mavo, havo, atheneum, gymnasium

Het beste uit jezelf halen

Op Lyceum Ypenburg krijg je de ruimte om al jouw talenten te ontwikkelen. Hou je van sport, theater, zingen of muziek maken? Dan zijn onze talentgroepen iets voor jou! Vanaf de brugklas kan je meedoen aan de jaarlijkse musical. Ben jij iemand die graag wat extra’s leert? Lyceum Ypenburg heeft een debatteam en biedt extra talenprogramma’s aan.

De internationaliseringsprogramma’s zorgen ervoor dat je na school jouw vleugels wereldwijd kan uitslaan.

Meer informatie: talentontwikkeling

Brugklassen

Lyceum Ypenburg heeft homogene brugklassen: mavo, havo, atheneum en gymnasium. Speciaal voor leerlingen bij wie in groep 8 niet helemaal duidelijk is welk niveau ze aankunnen, zijn de dakpanklassen mavo/havo en havo/atheneum. In deze dakpanklassen wordt lesgegeven op het hoogste niveau. Aan het einde van het eerste leerjaar gaat de leerling naar het niveau dat het beste past. Leerlingen die worden toegelaten tot onze brugklas, moeten minimaal mavo-advies hebben.

Leerlingen met een goed mavodiploma stimuleren we verder te gaan op de havo. Goed presterende havoleerlingen stimuleren we om door te gaan naar het vwo.

iedere dag
jouw wereld groter

Advies

Iedereen met een mavo, havo- of vwo-advies is welkom.
Ben jij extra leergierig? Dan voel jij je helemaal thuis op ons gymnasium: dé opleiding voor leerlingen die op intellectueel gebied alles uit hun middelbare schooltijd willen halen.

Heb je een (zuiver) vwo-advies, dan is er gegarandeerd een plek voor jou in de brugklas van het atheneum of het gymnasium.

Meer informatie: toelatingscriteria en aanmelden
Aanmeldformulier brugklas 2020 - 2021