Vliegende paddestoelen in Ypenburg

Tweedejaars leerlingen van de talentgroep Atelier doen in samenwerking met oud-leerling Floor Borgman en kunstcentrum 'Stroom Den Haag’ mee aan een bijzonder kunstproject.

Ling Zhi Helicopters

De gemeente Den Haag besloot een aantal jaren geleden om een kunstwerk in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg te plaatsen om de voltooing van dit stadsdeel te vieren. Floor was samen met een commissie van buurtbewoners en experts bij de selectieprocedure betrokken. Zij kozen voor het ontwerp ‘Ling Zhi Helicopters’ van de inmiddels overleden Chinees-Franse kunstenaar Huang Yong Ping. Een groep gigantische paddenstoelenhelikopters. 

Plaatsing en onthulling

Leerlingen van de talentgroep Atelier bezochten op 14 september de plaatsing van het kunstwerk aan de Rijswijkse Landingsbaan. Op zondag 4 oktober is het kunstwerk officieel onthuld in aanwezigheid van de weduwe en dochter van Huang Yong Ping en onze Atelierleerlingen Iga, Levi, Rozella, Noor en Lavinia. Een indrukwekkende ervaring waarbij wethouder Robert van Asten, de weduwe en dochter van de kunstenaar een toespraak hielden en Floor uitleg over het project gaf. 

Ode aan het leven

Geïnspireerd door de kunstwerken van Huang Yong Ping, ontwerpen en maken de atelierleerlingen in samenwerking met Floor en een medewerker van ‘Stroom Den Haag’ drie kunstwerken die een memoriam vormen voor Huang Yong Ping en een ode zijn aan het leven. Deze zijn uiteindelijk in school te bewonderen. Op 29 september kwamen Floor en een medewerker van Stroom op school om over het project te vertellen en om drie winnende ontwerpen te kiezen. De ontwerpen van Levi, Iga en Soeyi maakten het meest indruk op hen. 


Bekijk hier het filmpje
van de atelierleerlingen van de plaatsing van het kunstwerk.

Bekijk hier het fiilmje
van Den Haag FM

 

 

 

 

 

 

Terug